Onderwijs                                                 


Ons (integraal) kindcentrum is een fijne plek voor kinderen van 2 tot 12 jaar naast opvang ook 
onderwijs geboden vanuit Stichting Meerkring, onderwijsinstelling voor openbaar basisonderwijs.

De school

Midden in de wijk Kruiskamp staat het (integraal) kindcentrum 'Vlinderslag'. hierin wordt onderwijs geboden van 4 tot 12 jaar. De school kenmerkt zich door zijn kleurrijke uitstraling en kleinschalige benadering, ook wel de kleurrijke brede buurtschool genoemd. De medewerkers en leerlingen zijn een afspiegeling van de diversiteit. Door de kleinschalige benadering streven we persoonlijk contact na. De term brede school komt voort uit de samenwerking onder één dak met ketenpartner Ska kinderopvang.

De speerpunten: samenwerken, een veilige school en inspraak maken dat wij bekend staan als ‘De vreedzame’ school. Vanuit een veilige basis en een prettig pedagogisch klimaat willen wij goede resultaten behalen met onze leerlingen. Dat doen we met een breed aanbod. Voor veel van onze kinderen geldt dat juist op school kansen ontstaan voor een goede toekomst. Lees hier informatie over het kindcentrum.

Stichting Meerkring

In de oorsprong is Meerkring een onderwijsinstelling. Door de ontwikkelingen en veranderende behoefte van de samenleving zien we tegelijkertijd kansen voor doorontwikkeling. Een belangrijk onderdeel hiervan is het Kindcentrum. We werken vanuit een eenduidige visie op ontwikkeling en educatie om optimale groei en ontwikkeling te realiseren voor kinderen. Dit betekent één werkwijze en één pedagogisch klimaat en waar mogelijk volledige integratie tussen school en kinderopvang. Zo stellen we het kind écht centraal.

Meerkring, stichting voor openbaar primair onderwijs in Amersfoort, biedt uitstekend onderwijs op de 22 aangesloten basisscholen. Scholen met een veilige, stimulerende omgeving waarin kinderen op onderzoek uit kunnen gaan. Op het eigen niveau en in het eigen tempo.

Meerkringscholen werken volgens verschillende onderwijsconcepten en hebben ieder hun eigen karakter. Daarom is er altijd een school die bij u en uw kind past. Vanuit onze openbare identiteit is iedereen is welkom. Er is ruimte en respect voor ieders overtuiging en we stimuleren actieve ontmoeting. Meerkring: scholen voor het leven.


Meer weten over Stichting Meerkring

Spelen Leren Ontmoeten

Contact

Kindcentrum Vlinderslag
Evertsenstraat 39
3814 SG Amersfoort
Tel: 033-4701202

E-mail: info.vlinderslag@meerkring.nl

Website vragen/opmerkingen:
maikel.hop@meerkring.nl of ali.elmallouki@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

Meerkring


SKA

Stichting

Het kindcentrum is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort en SKA kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring of SKA precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl