Ondersteuning en zorg

Ontwikkelingsperspectief (OPP) 

Het Ontwikkelingsperspectief (OPP) is een belangrijk instrument dat we gebruiken om de ontwikkeling van elk kind op kindcentrum Vlinderslag te ondersteunen. Het OPP wordt opgesteld in samenwerking met ouders/verzorgers, leraren en andere betrokkenen, en biedt een plan op maat voor de onderwijsbehoeften van het kind. Dit omvat doelen, ondersteuningsbehoeften en evaluatiemethoden om ervoor te zorgen dat het onderwijs effectief is en aansluit bij de individuele behoeften van elk kind.

Vlinderslag Verrijkings Aanbod (VVA) 

Het Vlinderslag Verrijkings Aanbod (VVA) is een speciaal programma ontworpen voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Dit programma biedt een breed scala aan verrijkende activiteiten en leerervaringen om de cognitieve en creatieve ontwikkeling van deze kinderen te stimuleren. De VVA streeft ernaar om een omgeving te creëren waarin kinderen worden aangemoedigd om hun potentieel te bereiken en hun interesses te verkennen op een manier die past bij hun capaciteiten.

Aanvullende Ondersteuning (Onderwijsassistenten en Leerkrachtondersteuning)

Naast het OPP en het VVA-programma bieden we aanvullende ondersteuning aan onze leerlingen door middel van onderwijsassistenten en leerkrachtondersteuning. Onze toegewijde onderwijsassistenten werken nauw samen met leraren om individuele leerbehoeften te identificeren en te ondersteunen, zowel binnen als buiten de klaslokalen. Leerkrachtondersteuners bieden extra begeleiding en middelen om ervoor te zorgen dat alle kinderen de nodige ondersteuning krijgen om te gedijen in ons leeromgeving.

 

Spelen Leren Ontmoeten

Contact

Kindcentrum Vlinderslag
Evertsenstraat 39
3814 SG Amersfoort
info.vlinderslag@meerkring.nl
033 4701202

Website vragen/opmerkingen:
maikel.hop@meerkring.nl of ali.elmallouki@meerkring.nl

Plan route

Stichting

Het kindcentrum is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort en SKA kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring of SKA precies doen? Kijk dan op meerkring.nl of ska.nl