Groep 7

Welkom in de groep van:

  • Meester Jeroen (ma-vr).

Meester Jeroen is via jeroen.vandenbos@meerkring.nl rechtstreeks te benaderen voor specifieke vragen over de groep.

------------------------------

 

Rap van groep 7, groep B voor A

Refrein

We zitten in groep 7,

Een super coole klas.

Die helaas door de Corona,

Niet bij elkaar meer was.

We zitten in groep B,

En de anderen in A.

Maar blijven wel 1 echte klas,

Ja, JA, JA!

 

Couplet 1:

We zijn een leuke klas,

Lexie en Ecrin zijn cool,

Dat is wat ik bedoel.

Het is niet fijn,

Dat de groepen gescheiden zijn.

We zitten in quarantaine,

Dat lijkt wel een scène.

Dit is geen lied met een beat,

Het is een rap,

Alleen wat ik heb.

Ecrin, je bent wel lief,

Maar af en toe een kleine dief.

En Lexie is creatief.

 

Amir schrijft rekensommen op een papier,

Na een kwartier verandert hij in een vampier.

Marijn skate erop los,

Maar hij komt nooit in een Bos

Met Jeroen van den Bos

Amir en Marijn zijn altijd online

Dat is waar wij blij mee zijn.

Couplet 2:

Tom is een slimme gast,

Die je altijd verrast.

Mev heeft lef,

Zeg dat is echt.

Beide zijn erg sportief,

En in Brawlstars erg lief.

 

Mariam, je kan leuk spelen,

En geheimen delen.

En ook met Erza kan je je niet vervelen.

Jullie zijn beide slimme meiden,

Dat is wat wij zeiden.

En jullie kunnen goed groepen leiden.

Couplet 3:

Jullie doen hip

Jullie doen hop,

Jullie zijn een tweeling,

Dat is top.

Ali en Mo,

Jullie laten soms een scheet,

Iets wat ik niet vergeet.

Jullie lengte is nog klein,

Maar jullie mogen er wel zijn.

Jullie kunnen niet stoppen,

Met jullie grappige moppen.

Refrein

------------------------------
Vandaag stond het Jeugdjournaal op de stoep, vanwege de Koningsspelen die dit jaar op onze school worden georganiseerd. Er zijn een paar leerlingen geïnterviewd en er zijn beelden van groep 7 tijdens het buitenspelen gemaakt. Kortom, vanavond 19.00 Jeugdjournaal op NPO3.
 
-----------------------------
De schoolfoto's zijn weer gemaakt. De leerlingen zien er prachtig uit. Nu afwachten op wat voor mooie foto's er verschijnen!
 
------------------------------
Vandaag is groep 7 een dagje erop uit gegaan. Een dagje op pad naar Den Haag. Op de fiets naar het station, met de trein naar Den Haag om vervolgens met de tram naar Madurodam te gaan. Hier startte de leerlingen met een democratische opdracht. Het bouwen van een eigen stad, met de naam Democracity. De leerlingen waren hiervan de gemeenteraad en mochten het geld voor de gebouwen, in overleg met elkaar bouwen. Elke groep had een voorzitter, secretaris, partijleider en partijlid. Samen werd de stad vormgegeven. Vervolgens gingen de leerlingen met een speurtocht door het park, waarbij gebouwen werden gezocht, leren kennen en de miljoenennota werd verdeeld. Na ons bezoek aan Madurodam gingen we op pad naar de Tweede kamer. Door de security check (spannend!) kregen we een rondleiding door het gebouw. Hierbij kwamen we Geert Wilders tegen, wat de leerlingen reuze interessant vonden. We gingen een kijkje nemen in de tweede kamer en mochten een debat bijwonen over onderwijs, waar minister Arie Slob zijn plannen voor het onderwijs vertelden. Na de zeer inspirerende ochtend en middag zijn we de dag afgesloten op Scheveningen strand. Uurtje uitwaaien spelen en samen eten. Wat een topdag. Eentje om nooit meer te vergeten!
 
-----------------------------
Vanochtend tijdens de ABC Kinderdialoog zijn we samen met de groep 7 leerlingen van de Michaelschool en de Sint-Joris in gesprek gegaan over het onderwerp vriendschap. In 9 groepen gingen onze leerlingen in dialoog over dit thema. Er ontstonden mooie gesprekken, waarbij goed naar elkaar geluisterd werd iedereen zijn stem werd gehoord.
-----------------------------
Valentijnsdag vouwwerk. Deze dag laten we niet zonder liefde voorbij gaan.

-----------------------------
Vreedzame les met als doel: zonder een leider, maar door gezamenlijk besluit en samenwerken komen tot een foto! Het is gelukt, en hoe!
 

------------------------------
Vandaag hebben we tijdens de gymles elkaar nog meer leren vertrouwen. Goed luisteren en elkaar vertrouwen stond/staat centraal.

-----------------------------
Vandaag heeft meester Tom (een leerling uit de klas) de klas meegenomen in de uitdagingsopdracht. Tom heeft de leerlingen geleerd wat het stellen van een hypothese is en hoe dit kan worden toegepast op een onderzoek/proefje. De leerlingen hebben geblinddoekt verschillende stappen doorlopen in de test. Verschillende zintuigen werden getest om erachter te komen wat de leerlingen moesten ontdekken. Leerlingen en meester Tom enthousiast. 
 
-----------------------------
Begrijpend lezen is leuk, maar hoe leuk is het om dit een keer uit een echte krant te doen. In tweetallen een artikel lezen, moeilijke woorden eruit halen, samenvatten en dit presenteren aan de klas. Zo kennen we na 1 uur allemaal de inhoud van de krant. We hebben gewerkt aan onze begrijpend lezen skills, opzoekvaardigheden in het woordenboek en onze samenwerkingstalenten.
  
———————————-
Bosuitje

Op dinsdag 12 november zijn we naar het bos geweest. Bomenonderzoek, boomhut maken met de hele klas, elkaar vertrouwen in een boomzoekspel, stiltepad lopen door het bos en nog veel meer maken het een geslaagde, onderzoekende en leerzame dag. 
  

———————————————
Volleybal clinic
De leerlingen hebben van volleybalvereniging Keistad uit Amersfoort een leuke clinic gekregen over volleybal. Met verschillende werkvormen werden de leerlingen sportief geïnspireerd. Een erg leuke les, hoge betrokkenheid en veel sportieve (leer)momenten. 
 
——————————————-
Rijksmuseum
We zijn een dagje eropuit gegaan naar het Rijksmuseum. Met de bus naar Amsterdam, eten op het Museumplein, rondje door Amsterdam (P.C. Hooftstraat etc.) en volgens een bezoek aan het Rijksmuseum. Gaaf om de verwondering, betrokkenheid en enthousiasme te zien. Helaas na 1.5 uur weer naar huis. De klas had nog uren zich kunnen verwonderen. De rondleiding door het museum, van een echte gids, was erg gaaf. We hebben geleerd over de VOC, WIC, specerijen, schilderijen en nog veel meer.

———————————————
Een goed ontbijt is erg belangrijk. Hoe leuk is het om dit samen met de gehele klas te doen? We proosten met onze gezonde smoothie op een gezellig ontbijt en de opening van ons IKC Vlinderslag. 
 
———————————————

Samen leren is samen scoren. De topotoets werd samen geleerd, zowel in de klas als thuis, met mooie resultaten tot gevolg!
 
———————————————————————————————-
Vrijdag 11 oktober hebben we een tafeltennis clinic gehad van een echte tafeltennis juf.
 
————————————————————————-
Afgelopen donderdag, 10 oktober kwam schrijver Hans Hagen op bezoek in groep 7 en 8!

——————————————————-
Meester Onno stelt de nieuwe mediatoren van groep 7 voor aan de school. Dagelijks helpen deze mediatoren als hulpmeesters/juffen op het plein. 

—————————————————————————
Hoi, ik
 ben meester Maikel. Ik ben 21 jaar oud en woon in Amersfoort. 

Mijn hobbys zijn schilderen, muziek luisteren, films/series kijken en motorrijdenIn 2018 heb ik de opleiding Onderwijsassistent afgerondna mijn laatste stagejaar kon ik aan de slag bij De Vlindervallei en nog een andere Meerkring school. Sinds dit jaar ben ik begonnen met dePabo van het opleidingsinstituut Theo Thijssen. In het eerste halfjaar mag ik bij groep 7 in de klas stagelopen op de vrijdag. Ik kijk er naar uit om veel te gaan leren van meester Jeroen en vooral ook van de kinderen. Iprobeer zelf zo positief mogelijk de dag door te komen en vind dit ook een belangrijke eigenschap om over te brengen aan de kinderen. Op een consequente en positieve manier voor de klas te staan is een must voor mij. 

Verder vind ik het belangrijk om naar kinderen te luisteren en met hen in gesprek te gaan. Kinderen moeten zich veilig voelen op school, op die manier komen de kinderen beter tot leren en gaan ze met fijn gevoel naar school.

                                     

———————————————————

Hieronder 4 leuke verhalen over het schoolreisje naar Slagharen. 

En leuke schoolreisje

 

 

Dit was mijn laatste schoolreis van dit jaar want in groep 8 gaan we op kamp. Maar de laatste schoolreis was heel leuk. Ik was zo enthousiast dus was ik om 7 uur waker! Toen ik naar de school kwam ging ik zitten op mijn plek. Toen gingen we vertrekken zat ik naast Mohamed Ali. Ik zat heel lang in de bus (ongeveer 1 uur). Toen ik er was gingen ik en mijn groepje verzamelen. Toen we bij de verzamel plek waren ging ik en me groepje naar de water attractie. Maar ik durfde niet op we water attractie de gaan dus beef ik en Tom wachten. Daarna gingen we ergens heen. Maar onderweg zagen we Bilal hij was misselijk dus bleef en paar van ons bij hem staan. Daarna ging ik met en paar jongens naar de free val maar ik ging er niet op. Daarna ging ik naar de kabelbaan (ongeveer 5x). Dan ging ik met de meester naar de Golden Rush (eigenlijk durfde ik het niet). Toen we er waren ging ik met de meester en anderen in de Golden Rush het was heel eng. Toen was het pauze. Ik at mijn eten op. Toen ging ik met de meester op de draaiende ding met paarden er op ik ging achter op bij de meester. Ik ging ook op de stier (die was eng) ik ging alleen dat was heel eng. Dan ging ik meester en Marijn op de boot ding. Daarna ging ik met en paar kinderen (jongens en meisjes) op de kabelbaan toen zagen we de groep we moesten vertrekken dus gingen we snel bij de overkant uitstappen. Maar Tom kon niet komen hij had pijn. dus kwam de meester hij tilde Tom op. En toen we er waren aten we ons ijsje op en gingen we naar de bus. Onderweg zat ik weer naast Mohamed Ali. We aten chips en chocolade.

                                                    Yigit Bicer

————————-

Een super leuke dag in Slagharen.

Hoi, ik ben Erza. 

Het was echt een super toffe dag in Slagharen. We gingen als eerste in de bus stappen en ook in de bus vond ik het super leuk, Ik zat naast Mariam een vriendin van me. Toen we aan kwamen begon ik het al leuk te vinden! We gingen toen als alle eerste in stieren die super snel rondjes ging maken maar niet alleen dat hij ging ook omhoog. Wat was ik duizelig na de attractie! Daarna keken ik Mariam Melissa en Najla op een kaart die we van meester hadden gekregen. Toen liepen we recht door en we zagen op eens een achtbaan! Toen beloofde ik om in de achtbaan te gaan dus we deden het........... toen stonden we in de rij, de rij duurde wel lang. Toen was het zover we zaten in de karretje toen vond ik het wel heel eng! We gingen helemaal omhoog totdat we naar beneden gingen................. aaaaaaaaaaaaaaaaargghhhhhhh ik gilde zo hard ik kon! Daarna was de achtbaan geëindigd. Wat was dat leuk! Riep Mariam. Daarna gingen we in een zogenaamde boomstam. We zaten erin, we gingen opeens omhoog en toen we helemaal bovenin waren toen.....gingen we naar beneden  en ja ik gilde weer zo hard ik kon. Aaaaaaaaaaaaaaarggghhhhhhhh. Toen we naar beneden gingen werdt ik helemaal nat! Maar niet alleen ik want ook Melissa Mariam en Najla zaten erin. Je kon maar met vier personen erin gelukkig waren we met ze vieren. Daarna zagen we meester die een slomo aan het maken was toen we naar benden gingen in de boomstam. Daarna zij meester zullen we in de achtbaan gaan met ze alle? Toen besloot Mariam erin te gaan met ze alle. En ook weer arghhhhhhhhhhhhhhhh ja ja ik gilde weer. Daarna waren we klaar en toen hadden we pauze toen gingen we naar de afgesproken plek er waren daar vier tafels en toen ging ik lekker snoepjes eten. Daarna gingen we een beetje lopen want Mariam zij dat we een paar minuten moeten wachten totdat ons buik een beetje leeg was. Daarna gingen we lopen. En we zagen meester en naast ons zat een achtbaan die gold rush heette. Ik besloot er niet in te gaan want ik vond hem nog al eng. Daarna gingen ik en Mariam in karretjes die aan een touw vast zat en die bovenaan was. Daarna waren we eruit. Toen was het tijd en we kregen ook nog ijs daarna gingen we naar de bus lopen toen stapte we in en we gingen toen naar school. Niet om te leren maar om naar huis te gaan. Het was echt een super leuke dag die ik nooit zal vergeten. 

Groetjes, Erza. 

————————————————-


Het laatste en het beste schoolreisje ever.❤️

Op een waanzinnig dag kwam ik lekker uit Mijn bed.😀

Snel ging ik ontbijten, tandenpoetsen enzovoort. 

Ik had zoveel zin in het schoolreisje in Slagharen.😊 Dat ik kon gewoon niet wachten. Ik deed mijn schoenen aan en ging naar buiten. Ik loopt naar school en had er zoveel zin in. Toen ik arriveerde zag ik al de bus staan. We gingen met de klas eerst naar binnen om te vertellen over het schoolreisje. En o ja de groepjes. De groepjes waren Ik, Melisa, Najla en Erza. Trouwens ik was ook het maatje van Erza. Dus we zaten naast elkaar inde bus. Na een uurtje waren we gearriveerd. 

Toen we mochten spelen gingen we eerst naar de stier. Die was zo cool. En daarna gingen we ook nog naar dat treintje. Ik zat toen naast... volgens mij Najla. Hij ging best snel. Daarna gingen we ook nog naar de boomstammen. We werden zo vaak nat. Ik was daar wel 21 keer of zo daarin. Toen we daar klaar waren, zochten we de Gold Rush. Maar we vonden hem niet. Later zagen we meester en zeiden dat we de Gold Rush zochten. Hij wist waar dat was. Maar voor dat hij dat ons liet zien, wou ik snel naar zo’n attractie die helemaal naar boven ging. Die was zo eng. Toen we bij de Gold Rush waren, durfde we er niet meer in. Maar we gingen toch wel. Toen we daar in zaten, had ik er al spijt van kregen dat ik dit zou doen. Daarna gingen we naar de steeds naar de zelfde attractie. Toen waren we met meester aangekomen bij de stier. Daar deden we zo’n challenge. De challenge was dat we onze handen in de lucht moesten steken en niet mochten gillen. Bij mij was het een beetje gelukt. 

Het was zoo leuk daar in Slagharen. Het jammere was dat dit onze laatste schoolreisje is. Maar gelukkig wel de leukste. Op het einde kregen we een ijsje. 

En toen gingen we weer naar huis. Ik hoorde kinderen roepen: ‘Dit is mijn beste schoolreisje.’ En dat ben ik met hun eens.👍

Mariam

——————————————

Schoolreisje Slagharen !

We gingen met de bus naar schoolreisje. Ik zat samen met Yigit in de bus.

Maar voordat we de bus in gingen, hadden wij nog een foto gemaakt van onze klas. De foto was heel mooi gemaakt. Toen zaten we in de bus. En wat ik al zij zat Yigit in de bus. Heel veel kinderen (onder andere wij ) zaten heel wat te eten  zoals: chips, snoep, chocola en kauwgom. Ten eerste dat mocht waarschijnlijk niet,Ten twee dat zou ik zelf niet doen want je kunt zelf misselijk worden. Ten derde dan mis je alle achtbanen. En trouwens over achtbanen gesproken, ik ben heel vaak in een achtbaan geweest: Gold Rush. Ik ben ook wel in een anderen geweest:(de naam van de achtbaan ben ik vergeten) Treintje. En ook heel vaak met meester Jeroen en Marijn, Sazvan . Maar het regende wel wat ik jammer vond. Maar hoe vaak ik daar ben geweest even tellen hoor...1 2 3 4 geen idee! Daar ben heel vaak geweest! Ik ben ook in de wild water baan geweest. Aaaa! Wat was ik nat, en het regende ook nog! Niet dat de regen super erg was, maar als nog ben ik nat. Maar de regen is af afhankelijk van het weer.

Spelen Leren Ontmoeten

Contact

Kindcentrum Vlinderslag
Evertsenstraat 39
3814 SG Amersfoort
Tel: 033-4701202

E-mail: info.vlinderslag@meerkring.nl

Plan route

Stichting

Het kindcentrum is een integrale samenwerking tussen onderwijs Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang.
Meerkring is de specialist in het openbaar basisonderwijs in Amersfoort e.o. en is bevoegd gezag over de openbare basisscholen. Ska is de facilitator van kinderopvang in Amersfoort e.o.

Lees hier meer informatie over Ska kinderopvang en Stichting Meerkring