Logopedie

Binnen ons schoolgebouw zijn er twee logopedistes werkzaam vanuit Logopediepraktijken Amersfoort. Deze praktijk biedt alle dagen van de week logopedische ondersteuning bij ons aan. Aanmelden doet u op onderstaand telefoonnummer of via de website: www.logopediepraktijken-amersfoort.nl

Deze logopedisten hebben alle zorgcontracten 2019 getekend.Dit betekent dat u de zorg van u / uw kind 100% vergoed krijgt uit de basiszorg (met uitzondering van het wettelijk eigen risico dat voor elke volwassene geldt). 

Intake/anamnese, onderzoek en behandeling worden uitgevoerd volgens de nieuwste beroepsrichtlijnen, zorgverzekeraarseisen en wetten. Alle logopedisten werkzaam bij Logopediepraktijken Amersfoort zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Zij scholen voortdurend bij – en na en doen andere beroepsgerelateerde kwaliteitsbevorderende acties voor een goede behandeling.

Logopedie richt zich op de algehele communicatie van baby’s, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Wanneer u of uw kind bv onduidelijk spreekt, moeilijk op woorden kan komen, moeite heeft met het vormen van zinnen of een logisch verhaal, problemen heeft met horen of luisteren, lezen en spellen/schrijven, stem- of keelklachten heeft, moeilijk slikt of stottert, kan de logopedist u helpen.

Ook voor afwijkende mondgewoonten (duimen, sabbelen, open mondgedrag) is het zinvol vroeg logopedie ter preventie van KNO-problematiek in te zetten. Een open mond veroorzaakt sneller stemklachten, een lagere kwaliteit adem en longfunctie en verergert de kans op middenoorontsteking. (hetgeen nadelig is in het aanleren van taal en onderwijskundige taken).

Heeft u een klacht en twijfelt u of de logopedist de juiste persoon is om u vergoed te helpen? Dan kunt u dat voorleggen aan de logopedisten. 

Als u vragen heeft kunt u altijd aankloppen bij de behandelkamer van de logopedisten. Op de deur van het lokaal vindt u de mobiele telefoonnummers van de logopedisten. U kunt uw vragen ook stellen via onderstaande website of praktijktelefoonnummer.
www.logopediepraktijken-amersfoort.nl

Ons praktijknummer: 06-36015694

Wanneer u zich/ uw kind aanmeldt wordt binnen 1 werkdag met u de eerste afspraak ingepland. Deze afspraak zal met uw goedkeuren binnen 1 werkweek na aanmelding plaats vinden op Vlinderslag.
Spelen Leren Ontmoeten

Contact

Kindcentrum Vlinderslag
Evertsenstraat 39
3814 SG Amersfoort
Tel: 033-4701202

E-mail: info.vlinderslag@meerkring.nl

Website vragen/opmerkingen:
maikel.hop@meerkring.nl of ali.elmallouki@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

Meerkring


SKA

Stichting

Het kindcentrum is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort en SKA kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring of SKA precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl