GGD regio Utrecht.

De GGD De afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD regio Utrecht werkt preventief aan een gezonde groei en ontwikkeling van jeugdigen van 0 tot 18 jaar. Daarom onderzoekt de GGD alle kinderen op verschillende leeftijden, om zodoende mogelijke problemen in het opgroeien tijdig op te sporen. Mochten er problemen gesignaleerd zijn, dan helpt de GGD bij het bewandelen van de juiste weg. Aan elke school is een jeugdverpleegkundige verbonden.  

 

De standaard preventieve onderzoeken vinden plaats op school. In principe is het eerste onderzoek in groep 1 of 2 ( bij 5 jarige leeftijd), daarna in groep 7. De GGD roept kinderen op uit groep 1 of 2, op basis van hun leeftijd (5 jaar), om tijdig problemen met het gezichtsvermogen op te sporen (lui oog). Kinderen met deze afwijking moeten op jonge leeftijd behandeld worden, zodat blijvende schade kan worden voorkomen. Om kinderen rond de 5 jaar te onderzoeken, komt de GGD 2x per jaar op school om deze kinderen te zien. De onderzoeken van groep 7 vinden plaats in de eerste helft van het schooljaar. 

 

De spreekuren vinden plaats op de GGD-locatie; Adres Velduil 61-65 te Amersfoort. Alle ouders en kinderen kunnen gebruik maken van het spreekuur. U kunt er terecht met vragen over de ontwikkeling of gezondheid van de kinderen of voor onderzoek of een gesprek. U kunt gebruik maken van het spreekuur, als: 

·       U zelf vragen hebt over de ontwikkeling of gezondheid van uw kind (bv. over eten, slapen, zindelijkheid, echtscheiding, pesten, lastig gedrag, ontwikkeling).
·       De GGD aangeeft dat onderzoek of een gesprek gewenst is.  
·       De leerkracht zich zorgen maakt, en in overleg met u een afspraak op het spreekuur voorstelt en dit doorgeeft aan de GGD. 
·       Het onderzoek op school aanleiding geeft tot extra onderzoek of een gesprek.
In het eerste geval maakt u zelf een afspraak. In de overige drie gevallen ontvangt u een uitnodiging van de GGD.

Voor het belang van dit spreekuur wijst de school altijd naar het voorbeeld van ontbrekende zindelijkheid. Omdat dit voor de school namelijk reden kan zijn om de toegang tot de lessen te weigeren, is alle professionele ondersteuning meer dan welkom. Samenwerking tussen thuis, GGD en school geven de ontwikkeling van uw kind een extra zetje. Voor vragen kunt de GGD bereiken op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bellen op telefoonnummer 033 4600046. Ook is er de mogelijkheid om te chatten. Voor meer informatie zie:  https://www.ggdru.nl/mijn-kind.html

 

De vaste contactpersoon voor Vlinderslag is:

Liesbeth de Kleine, jeugdverpleegkundige GGD regio Utrecht

Tel.033 4600046 vraag naar Liesbeth

ldekleine@ggdru.nl

 


Het Wijkteam Kruiskamp Koppel/Binnenstad 

Zoekt u hulp of ondersteuning voor uzelf, uw gezin of iemand anders? Het Wijkteam in uw wijk kan u helpen of de weg wijzen naar hulp. In het Wijkteam werken professionals op het gebied van jeugdzorg, opvoeding van kinderen, gezondheidszorg, welzijn, psychische problemen, ouderenzorg en meer. Iedereen kan in zijn of haar leven te maken krijgen met situaties waarin je niet zo goed meer weet wat je moet doen. Dan is het fijn als er iemand is die met je meekijkt en vragen stelt. Om overzicht te krijgen en te kijken wat nodig is. Een duwtje in de rug. Het Wijkteam is er voor iedereen die weleens met vragen of zorgen zit zoals:
·       Ik maak me zorgen om mijn kind.
·       Ik heb problemen met mijn ouders.
·       De ruzies tussen mij en mijn partner worden steeds erger. Ik voel me niet meer veilig thuis.
·       Ik denk dat mijn partner een verslaving heeft, wat moet ik doen?
·       Ik voel me vaak gespannen en verdrietig waardoor ik niet meer goed functioneer.
·       Ik twijfel op wie ik val, meisjes, jongens of allebei?
·       Het kost me steeds meer moeite om zelfstandig thuis te wonen.
·       Ik voel me gediscrimineerd op mijn werk of op school.
·       Ik vind het moeilijk om elke maand rond te komen met mijn geld.
·       Hoe organiseer ik mijn huishouden?
·       Ik voel me vaak eenzaam.

U kunt het Wijkteam e-mailen of bellen. Een medewerker van het Wijkteam neemt binnen 5 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak. 

 

 

 

 


Spelen Leren Ontmoeten

Contact

Kindcentrum Vlinderslag
Evertsenstraat 39
3814 SG Amersfoort
info.vlinderslag@meerkring.nl
033 4701202

Website vragen/opmerkingen:
maikel.hop@meerkring.nl of ali.elmallouki@meerkring.nl

Plan route

Stichting

Het kindcentrum is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort en SKA kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring of SKA precies doen? Kijk dan op meerkring.nl of ska.nl