ABC Amersfoortse Brede Combinatie

IKC Vlinderslag heeft een samenwerkingsverband met ABC. In Amersfoort worden sinds 2002 zogenaamde ABC-scholen samengesteld. Dit zijn samenwerkingsverbanden die elders in het land bekend zijn als Brede School.  Amersfoort investeert in deze ontwikkeling die in de wijk zorgt voor voorzieningen in onderwijs, kinderopvang, gezondheidszorg en ruimte voor sport, spel en andere activiteiten. Dit sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van ons integraal kindcentrum.

ABC-school Kruiskamp-Koppel kom je overal tegen!

IKC Vlinderslag is kernpartner van ABC Kruiskamp-Koppel. Scholen, kinderopvang en welzijnsorganisatie Indebuurt033 werken hierin samen om kinderen een goede en gezonde start te bieden, en ouders te ondersteunen bij de opvoeding. De ABC-school in Kruiskamp-Koppel wordt aangestuurd door een stuurgroep.

In de stuurgroep hebben de basisscholen Michaelschool, Tafelronde en Vlinderslag, Stichting Welzijn Amersfoort en SKA Kinderopvang Amersfoort zitting. De stuurgroep draaien er drie werkgroepen, waarin de partners en de bondgenoten zijn vertegenwoordigd: de werkgroep Naschoolse Activiteiten, de werkgroep Activiteiten voor ouders en de werkgroep Doorgaande lijn.

ABC-school Kruiskamp-Koppel heeft de volgende doelstelling geformuleerd:

  • hoogwaardige samenwerking;
  • een breed aanbod voor kinderen van 0-12 jaar;
  • maatwerk in de wijk;
  • ouders betrekken en ondersteunen;
  • sociale contacten in de wijk versterken.

Het is voor een ABC-school niet noodzakelijk dat de samenwerkende instellingen zich in één gebouw bevinden. In Kruiskamp-Koppel staat dan ook geen ABC-gebouw, maar worden de activiteiten op allerlei plekken in de wijk georganiseerd. 

Kijk voor meer informatie op Over ABC Kruiskamp-Koppel.
https://www.abc-amersfoort.nl/abc-scholen/abc-kruiskamp-koppel/

Activiteitenoverzicht ABC Kruiskamp-Koppel
https://www.abc-amersfoort.nl/abc-scholen/abc-kruiskamp-koppel/activiteiten-overzicht/

Spelen Leren Ontmoeten

Contact

Kindcentrum Vlinderslag
Evertsenstraat 39
3814 SG Amersfoort
Tel: 033-4701202

E-mail: info.vlinderslag@meerkring.nl

Website vragen/opmerkingen:
maikel.hop@meerkring.nl of ali.elmallouki@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

Meerkring


SKA

Stichting

Het kindcentrum is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort en SKA kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring of SKA precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl