Programmeerschool op Vlinderslag

Groep 7 heeft op dinsdag 8 maart kennis mogen maken met de medewerkers en het lesprogramma van De
Programmeerschool. De Programmeerschool verzorgt een volledige invaldag (groep 5 t/m 8) als bijvoorbeeld een leerkracht ziek of afwezig is. Een bevoegd leerkracht gaat dan samen met een IT-professional met de kinderen in de klas aan de slag met een leerlijn die is gebaseerd op de onderwijsdoelen digitale geletterdheid. Vanuit een stevige basis in Computational Thinking en Basisvaardigheden ICT gaan zij met de kinderen aan het werk met programmeren middels Scratch. Niet als doel op zich, maar om vraagstukken logisch en gestructureerd aan te pakken en op te lossen.

Computational Thinking is een andere manier van denken en dat vinden kinderen in eerste instantie best lastig. Met de juiste begeleiding komen de leerlingen erachter dat Computational Thinking en programmeren niet zo heel moeilijk is, maar vooral leuk en uitdagend. De leerlingen puzzelen, maken groepsopdrachten, ervaren een Virtual Reality wereld, en programmeren leuke spellen en animaties. Daarmee wordt de creativiteit geprikkeld en wordt er gewerkt aan het probleemoplossend vermogen van kinderen.
Media
  • programmeren-basisschool
Spelen Leren Ontmoeten

Contact

Kindcentrum Vlinderslag
Evertsenstraat 39
3814 SG Amersfoort
Tel: 033-4701202

E-mail: info.vlinderslag@meerkring.nl

Website vragen/opmerkingen:
maikel.hop@meerkring.nl of ali.elmallouki@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

Meerkring


SKA

Stichting

Het kindcentrum is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort en SKA kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring of SKA precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl